Hier het door examens uitgestelde, maar beloofde verslagje van de derde manche van de nieuwe T3 series. Het is ondertussen weeral drie weken geleden dat ik samen met Jolien Lewyllie en Charlotte Deldaele de kleuren van EFC-ITC mocht verdedigen op de team-relay in Zwevegem. Ik was enorm in mijn nopjes dat ik kon/mocht deelnemen, want ik was pas twee weken gestart met een start-to-run programma na bijna vier maanden aan de kant te hebben gestaan. Maar ik kreeg groen licht van de kiné en was er zelf van overtuigd dat mijn knie voor die anderhalve kilometer lopen wel zou standhouden.

 

Jolien nam de zware taak op zich om als eerste te starten. Ze gaf het beste van zichzelf en zorgde ervoor dat ik als 7e aan mijn minitriatlonnetje kon beginnen. Omdat het zwemmen slechts 250m was, besloot ik om zonder wetsuit te zwemmen. Ik kon tijdens die 250m twee dames inhalen en sprong zo als 5e op mijn Trek Emonda SL6. Even voor mij reden de teams van 185 en Atriac en ik probeerde zo snel mogelijk het gaatje te dichten. Dat lukte en na de aansluiting probeerde ik even uit te rusten in het wiel om daarna de forcing te voeren. De fietsbenen waren echter niet super en een forse versnelling zat er niet in, maar samen met Heidi Veramme slaagde ik er toch in om het team 185 te lossen en iets dichter te komen op Laura Swannet van het Zamaro-triper4mance team. In het lopen was het tandenbijten en aanklampen. Dankzij de vele supporters en familie langs de kant lukte het mij om Charlotte af te lossen op een gedeelde 3e plaats met Atriac. Charlotte kon het gaatje nog dichten op de twee koploopsters en kon zo meestrijden voor de medailles. Ze finishte uiteindelijk als 2e na Danne Boterenbrood van SMO-Specialized.

 

We behaalden hiermee 14 punten voor de ranking van de T3 Series en staan zo op 3 punten van het podium. Alles zal dus beslist worden in Lille…

Ik werk verder aan mijn lopen (en zwemmen en fietsen uiteraard) en hoop dat ik mij daar ook kan tonen!

 

Grtjs

INE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *