…en dan is het weer zover. Hoogdag in Izegem, hoogdag voor mijn team EFC-ITC en dit jaar ook een beetje hoogdag voor mijzelf. Zaterdag sta ik namelijk aan mijn eerste kwarttriatlon van dit seizoen. Na het blessureleed in februari, maart, april en mei ben ik nu opnieuw een dikke twee maand in de drie disciplines actief. Ik wou echter eerst een deftige opbouw doen in het lopen om zo wat vertrouwen te tanken vooraleer ik aan de start van een race zou verschijnen. In de tussentijd heeft het competitiebeest in mij zich toch een aantal keer kunnen uitleven in een koers. Door de inactiviteit in het lopen, heb ik veel op mijn Trek Emonda SL6 gezeten en ik wou wel eens zien wat dat zou geven in het vrouwenpeloton. Het waren plezante races en ik mag tevreden terugblikken.

 

Foto crosserke Franky

(Foto crosserke Franky)

 

Foto crosserke Franky

(Foto crosserke Franky)

 

Izegem is altijd een triatlon geweest waar ik graag aan de start kwam, maar als ik er even over nadacht, kwam ik tot het besluit dat het ondertussen al 4 jaar geleden is dat ik er effectief startte. Tijd dus dat ik er nog eens in actie kom. Izegem is ook de plaats waar ik twee van mijn drie Belgische (triatlon)titels bij de jeugd behaalde. De 1e was in 2009 nadat ik mijn eerste triatlonseizoen domineerde in de Jeugd B-categorie. Ik had mijn pépé, die dat jaar in februari overleed, beloofd dat ik Belgisch kampioene zou worden én belofte maakt schuld natuurlijk… De 2e titel was al even emotioneel aangezien ik op 29 juni 2011 mijn sleutelbeen brak en dus slechts een kleine drie weken terug aan het zwemmen was. Na een halve week zat ik al terug op mijn rollen en na anderhalve week deed ik een eerste kort loopje zonder mijn rechterarm te bewegen. Na drie-vier weken mocht ik terug zwemmen. Dat zou de beste kinébehandeling zijn, volgens mijn dokter.  Op de eerste zwemtraining moest ik echter al na 200m door de pijn overschakelen op benen plank. Elke training deed ik een paar 100’en meters meer en op 15 augustus kwam ik dolblij (met rechterarm in de lucht!) als eerste over de finish.

 

Mooie herinneringen. Hopelijk komt er zaterdag nog zo’n herinnering bij!

Tot dan!! Extra supporters kan ik altijd gebruiken.

 

INE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *