Het zit er weeral op. Eerst en vooral een dikke proficiat aan de organisatie van EFC-ITC en alle vrijwilligers die meehielpen om de 25ste editie van dit evenement in goede banen te leiden. Ook heel erg bedankt aan de supporters die weer massaal aanwezig waren! Met behulp van de weergoden die het droog hielden, werd het een top triatlondagje!

 

Ikzelf heb mijn eigen verwachtingen niet echt ingelost. Ik startte nochtans goed met een degelijk zwemnummer. Waar ik dacht 2’ of meer te verliezen op Charlotte, kwam ik op anderhalve minuut uit het water. Dat is natuurlijk ook een serieuze achterstand, maar voor mijn doen wel oké. Op de fiets verloor ik echter tijd en kwam Sara Van de Vel net voor T2 bijna aansluiten. Hier had ik zelf op een beter gevoel en betere tijd gehoopt en verlies ik vermoedelijk dan ook mijn podiumplek. Om te eindigen dan nog maar eens een 10k afgewerkt en ook daar is het duidelijk dat er nog héél veel werk aan de winkel is. Met een tijd van 40’18” ben ik niet zo tevreden, maar om niet té negatief te zijn, zal ik het maar wijten aan een gebrek aan basisconditie en wedstrijdritme.

Een 4e plaats dus voor mij na de twee sterke fiets- en loopsters Sara Van de Vel en Xenia Luxem en mijn teamgenote Charlotte Deldaele die gisteren uitmuntend was in de drie disciplines en zo met de overwinning aan de haal ging. Proficiat aan alle drie!

 

Komende wedstrijden op mijn programma zijn BK sprint in Chièvres, de Zwintriatlon in Knokke en de finale van de T3 Series in Lille.

Tot dan!

 

Foto’s volgen later.

 

INE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *