Waar ik een goeie twee weken geleden de titel ‘Geen podium’ koos na een 4e plek in Izegem, mag ik nu de titel ‘Opnieuw podium’ gebruiken. Zonder twijfel dat ik dus héél tevreden ben. Kijk/lees hieronder even mijn versie van de Generali Zwintriatlon 2015.

Eerste woensdag van september = Zwintriatlon. Eens zien of ik na mijn derde plek van vorig jaar opnieuw op het podium kan klimmen. Na zondag kreeg het vertrouwen een boost en ik ben dus heel relaxed voor de race.

Eerste woensdag van september = Zwintriatlon. Eens zien of ik na mijn derde plek van vorig jaar opnieuw op het podium kan klimmen. Na zondag kreeg het vertrouwen een boost en ik ben dus heel relaxed voor de race. (Foto: Griet Tanghe)

Tandpastasmile part 1 (credits voor Sensodyne)! Deze keer waren mijn mama en papa er wel bij. Mama was hier nog even aan het twijfelen of ze mee in de wisselzone zou gaan en zich eens zou wagen aan een eerste triatlon, maar koos er uiteindelijk toch voor om haar terug te trekken om te doen waar ze het beste in is -> mij vooruit schreeuwen.

Tandpastasmile part 1 (credits voor Sensodyne)! Deze keer waren mijn mama en papa er wel bij. Mama was hier nog even aan het twijfelen of ze mee in de wisselzone zou gaan en zich eens zou wagen aan een eerste triatlon, maar koos er uiteindelijk toch voor om haar terug te trekken om te doen waar ze het beste in is -> mij vooruit schreeuwen. (Foto: Griet Tanghe)

Tandpastasmile part 2! En vlechtjes! Miss Hooghe is altijd een straffe atlete om in het oog te houden. Ze kwam dan ook nog sterk opzetten in het lopen, maar ik kon haar gelukkig nog afhouden. Ik was heel blij dat ze er bij was! Always fun!

Tandpastasmile part 2! En vlechtjes! Miss Hooghe is altijd een straffe atlete om in het oog te houden. Ze kwam dan ook nog sterk opzetten in het lopen, maar ik kon haar gelukkig nog afhouden. Ik was heel blij dat ze er bij was! Always fun! (Foto: Griet Tanghe)

Dan begint onze geliefde speaker Hans Cleemput aan de call-out. Nog even zwaaien naar mijn supporters/fotograaf en dan opladen voor de race.

Dan begint onze geliefde speaker Hans Cleemput aan de call-out. Nog even zwaaien naar mijn supporters/fotograaf en dan opladen voor de race. (Foto: Griet Tanghe)

Met 1' achterstand op Sofie en 30" op Katrien, sprong ik als derde op mijn Trek tijdritmachine. Altijd blij als voet aan wal mag zetten en mijn fietske op mag kruipen. 45k vlammen...of dat is toch alleszins het plan.

Met 1′ achterstand op Sofie en 30″ op Katrien, sprong ik als derde op mijn Trek tijdritmachine. Altijd blij als ik voet aan wal mag zetten en mijn fietske op mag kruipen. 45k vlammen…of dat is toch alleszins het plan. (Foto: Griet Tanghe)

Mijn supportersclan (mama, papa en Griet) stond mij op verschillende plaatsen op het parcours op te wachten.

Mijn supportersclan (mama, papa en Griet) stond mij op verschillende plaatsen op het parcours op te wachten. (Foto: Griet Tanghe)

Bij het zien van deze foto zou Boudewijn De Groot zeggen: "Hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind zich een weg baant?"

Bij het zien van deze foto zou Boudewijn De Groot zeggen: “Hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind zich een weg baant?” (Foto: Griet Tanghe)

Of ik 'vlamde' dat laat ik in het midden, maar de benen hadden na zondag duidelijk zin in meer. Plezant fietsen zo...

Of ik ‘vlamde’ dat laat ik in het midden, maar de benen hadden na zondag duidelijk zin in meer. Plezant fietsen zo… (Foto: Griet Tanghe)

Tijdens zo'n niet-stayer fantaseer ik dat ik Tony Martin ben (aan wat je moet voortdurend denken als je 1u10-15 in de beugels ligt?). Met schuurpapier op mijn zadel en drie wereldtitels tijdrijden op zak, rijd ik het deelnemersveld aan flarden!

Tijdens zo’n niet-stayer fantaseer ik dat ik Tony Martin ben (aan wat moet je voortdurend denken als je 1u10-15 in de beugels ligt?). Met schuurpapier op mijn zadel en drie wereldtitels tijdrijden op zak, rijd ik het deelnemersveld aan flarden! (Foto: Mario Vanacker)

Tony moet achteraf niet meer lopen, maar Ine natuurlijk wel. De eerste kms niet geforceerd waardoor ik het tempo stelselmatig kon opdrijven. Tevreden met mijn looptijd. Anderhalve minuut sneller als vorig jaar.

Tony moet achteraf niet meer lopen, maar Ine natuurlijk wel. De eerste kms niet geforceerd waardoor ik het tempo stelselmatig kon opdrijven. Tevreden met mijn looptijd. Anderhalve minuut sneller als vorig jaar. (Foto: Griet Tanghe) 

Tandpastasmile part 3!

Tandpastasmile part 3! (Foto: Griet Tanghe)

Proficiat aan outstanding winnares Katrien die het vrouwelijke geslacht liet domineren in de battle of the sexes! En ook proficiat aan Joke met haar derde plaats!

Proficiat aan outstanding winnares Katrien die het vrouwelijke geslacht liet domineren in de battle of the sexes! En ook proficiat aan Joke met haar derde plaats! (Foto: mama)

Tandpastasmile part 4! Er zijn zo van die momenten dat ik niet kan stoppen met lachen... Gisteren was er zo eentje.

Tandpastasmile part 4! Er zijn zo van die momenten dat ik niet kan stoppen met lachen… Gisteren was er zo eentje. (Foto: Griet Tanghe)

Veel liefs,

INE

One Comment on “Opnieuw podium

  1. Zeer mooi verslagje ine,na u moeilijke periode sta je er weer helemaal,verderdoen zal zeker de moeite zijn de komende jaartjes,ik zal alvast duimen voor jou.gr romano the old triatlonman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *