Aangezien ik gisteren mijn laatste wedstrijd van het seizoen afwerkte, volgt nu het laatste wedstrijdverslagje van het seizoen. Het strijdtoneel waren de Lilse Bergen en alle teams waren op post. Het was al van eind mei geleden dat de vorige manche van de T3 Series had plaatsgevonden, maar in de drie tussenliggende maanden was er veel gerekend, overlegd en vooral getraind zodat iedereen wist wat hem/haar zondag te doen stond. Ons damesteam van EFC-ITC stond op een 4e plaats, maar we gingen resoluut voor het podium.

Mijn zwembeurt was nog maar eens ondermaats (1’20” achterstand op de kop), maar door een goeie eerste wissel en vrij goede fietsbenen kon ik al meteen wat tijd goedmaken. De SMO-trein met daarbij ook ploeggenote Charlotte was echter iets te ver voor en in de helft van het fietsen kwam een peloton meisjes aangevoerd door Sara en Xenia van achteruit aansluiten. Deze twee dames verdeelden het kopwerk en ik kwam met een gehalveerde achterstand (40″) in de tweede wissel. In het lopen wist ik dat Xenia er bovenuit zou steken. Met het BK sprinttriatlon nog vers in mijn achterhoofd wist ik echter dat Sara de te volgen atlete was. Op het offroad parcours moest ik verschillende keren zwaar op mijn tanden bijten om aan te klampen. We konden nog enkele meisjes uit de kopgroep inhalen en op iets minder dan 500m van de finish plaatste ik mijn laatste versnelling om ook Sara af te schudden. Na veel zigzaggen in de laatste meters, stond daar uiteindelijk de boog en topspeaker Hans Cleemput!

4e plaats individueel. 2e plaats met EFC-ITC in de daguitslag. 3e plaats met EFC-ITC in de T3 eindranking.

Dikke proficiat aan mijn teammates Charlotte Deldaele (2e), Karolien Weuts (11e) en Leen Vanden Daelen (14e) met hun sterke prestaties van gisteren. Een dikke proficiat aan teammates Louise Vandenbroucke, Jolien Lewyllie en Inge Vancauwenberghe die in vorige manches van de T3 Series het beste van zichzelf gaven. ONE TEAM! En ook een dikke proficiat aan alle andere teams die er een spannende eerste (en hopelijk niet laatste) editie van de T3 Series hebben van gemaakt!

Ik heb nu een drietal weken rustperiode in het vooruitzicht. Vandaag dag één en ik moest al goed nadenken om de ongevulde uren waarin ik anders aan het trainen zou zijn, op te vullen. Een verslagje schrijven paste dus wel in mijn agenda.

Bedankt voor het lezen en tot volgend jaar!

Veel liefs,

INE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *