Het tweede semester aan de KU Leuven is weeral een kleine maand bezig. De Torremolinos stage ligt ook alweer even lang achter mij. Op donderdag 11 februari verging mijn wereld even toen ik te weten kwam dat ik voor mijn zwaarste examen niet geslaagd was. Op dat moment liet mijn relativeringsvermogen mij zwaar in de steek en vroeg ik mij even af waarom ik ook alweer rechtenstudies in combinatie met triatlon had gekozen. Na een weekendje verwennerijen door mama (lees: vislasagne, nieuwe Nikes en een bestelling op Zalando) en even op adem komen, besloot ik om op maandag toch maar weer gewoon naar Leuven city af te zakken en verder te trainen en te studeren. Niet dat er veel andere opties waren, maar de moed om er weer een semester tegen aan te gaan, was terug.

De eerste week na de stage was het duidelijk dat mijn lichaam wel wat moest herstellen van de vele uren trainen onder de Spaanse zon. Vooral kuiten en scheenbenen waren wat prikkelbaar, maar gelukkig kon ik terecht bij de topkinés van Belgian Sportsclinic GRIT in Leuven. Met het hoofddoel van dit jaar in het achterhoofd (een jaar blessurevrij trainen en racen) deden we het dan ook een dikke week rustig aan. Ondertussen wel weeral een aantal deftige trainingen kunnen afwerken en zowel de coaches als ikzelf zijn tevreden over hoe alles loopt.

Dit jaar koos ik er bewust voor om mijn seizoen iets later te beginnen. Dat betekent dat mijn eerste echte wedstrijd het BK ploegentriatlon is. In de aanloop daarnaartoe doe ik wel een aantal voorbereidingswedstrijden waar plaatsen geen rol spelen en leren afzien prioritair is. Een eerste prikkel kwam er vorig weekend met de zwemwedstrijd voor triatleten in Kapelle-op-den-Bos. Ik zwom er 4’56 op mijn 400m en 1’04”1 op mijn 100m. De eerste tijd had ik beter verwacht, de tweede tijd had ik slechter verwacht. Dus het resultaat was behoorlijk. De volgende prikkel staat gepland op zaterdag 19 maart. Dan doe ik mee aan de Veloopzwem in De Haan. Ik probeer dan zo snel mogelijk een raceverslagje online te zetten.

Mijn team voor de 4x100m aflossing! Charlotte, Louise en Sofie. De EFC-ITC (Extreme Force Chicks In Top Condition) van 2016. Allemaal zalige chickas ;-)

Mijn team voor de 4x100m aflossing! Charlotte, Louise en Sofie. De EFC-ITC (Extreme Force Chicks In Top Condition) van 2016. Allemaal zalige chickas 😉

Dikke merci om deze update te lezen!

INE

 

2 Comment on “Het is weeral maart…

  1. Ine,
    Zo fijn en groots wat ik hier kan lezen van jou, je bent een toppertje, ik zal je blijven volgen en heel veel succes met je studies, en een topresultaat in De Haan.
    Groetjes aan je ma en pa
    Philip 😉

    1. Superdikke merci Philip!!! Vele groetjes terug en tot op een wedstrijd komend seizoen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *