We zijn er aan begonnen…

Twee weken geleden werd het triatlonseizoen eindelijk officieel op gang geschoten. Met een nieuw parcours en (semi-)nieuwe locatie mocht Doornik het BK ploegentriatlon (én de eerste manche van de T3 Series) opnieuw in goeie banen leiden. Achteraf bekeken krijgt de oude locatie wel mijn voorkeur, maar wie ben ik natuurlijk?

Door blessures was onze ploeg al een aantal keer gewijzigd, maar uiteindelijk kwam ik samen met Charlotte, Sofie, Karolien en Leen aan de start. Zoals bij de meesten op de eerste wedstrijd van het jaar wist niemand van ons echt wat te verwachten. Met het op een haar na gemiste podium van vorig jaar in het achterhoofd, hoopten en mikten we dit jaar toch stiekem op een podiumplaats.

Kort samengevat: In het zwemmen namen we Karolien en Leen op sleeptouw. Op de fiets konden we een hoog tempo aanhouden en in het lopen heb ik afgezien. Ik wil mijn EFC-ITC-girls superhard bedanken voor het echte teamwork en de steun bij lastige momenten. We eindigden 3e op 23” van de 1e. Ons doel bereikt, maar zonder die enkele akkefietjes met tijdverlies tot gevolg zat er ongetwijfeld meer in. Proficiat ook aan de andere teams! Het was weer een leuke en warme triatlondag  😉

Topteam!!

Topteam!!

Een week later moest ik het zonder mijn teammies stellen op de Golf ter Hille niet-stayer kwarttriatlon in Oostduinkerke. Opnieuw beter weer dan voorspeld en mijn supporters waren op post (dikke merci daarvoor!). Ik had dus geen excuus om niet het volle pond te geven. Om 14u werd het startschot gegeven.

Nog even een dutje doen voor we het water induiken.

Nog even een dutje doen voor we het water induiken.

In het zwemmen heb ik mezelf gepusht om te blijven doorzetten. Op mijn Trek tijdritfiets was ik in mijn nopjes en verraste ik mezelf door Joke (Coysman) niet dichter te laten komen. De afsluitende 10k verliep daarna niet meer zo soepel, maar na 2u01 kon ik toch als winnares over de finishlijn lopen. De eerste overwinning is binnen…dat er nog vele mogen volgen…Bij deze ook nog even felicitaties voor de organisatie!

Golf ter Hille kwarttriatlon

Golf ter Hille kwarttriatlon

Naast het triatlonseizoen dat officieel is gestart, is vandaag ook officieel de blokperiode ingegaan. De komende weken worden dus een uitdaging, want naast veel studeren en examens afleggen, staan er ook nog enkele belangrijke races op het programma met de team-relay in Zwevegem (T3) op 29 mei, BK sprint in Gullegem op 12 juni en de kwarttriatlon van Brugge op 18 juni. Binnen een dikke maand zul je hier kunnen lezen hoe ik die weken zal doorgekomen zijn. Tot dan!!

Vele groetjes, veel succes voor uw volgende races en veel blokplezier voor mijn medestudenten! We can do it!

INE

2 Comment on “BK ploegentriatlon en GtH triatlon

  1. Steeds een plezier om je verslagen te lezen. Ik probeer aanwezig te zijn in Brugge. Zware weken voor de boeg, studeren en presteren niet simpel. Veel succes en tot … Brugge.

  2. Goed gestart , succes verder ; je bent gewoon TOP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *