Eindelijk! Na een paar weken van veel eenzame uurtjes op mijn kamer, van interesse in alles behalve die dikke boeken die voor mijn neus liggen, van een tikkeltje zelfmedelijden van tijd tot tijd en van ontspannen met trainen en met MNM-marathonradio, zitten de examens er weer op. Aangezien deze de voorbije weken het meeste van mijn vrije tijd opslorpten, is het nu hoog tijd om eens terug te blikken op mijn sportieve activiteiten van de afgelopen maand.
Op zondag 29 mei stond de tweede manche van de T3 Series, de team-relay, op het programma. Samen met Sofie Rubbrecht en Karolien Weuts vormde ik het vrouwelijke drietal die de kleuren van EFC-ITC verdedigde. Sofie was onze starter en mocht als eerste de 250m zwemmen, 5k fietsen en 1,5k lopen afleggen. Helaas miste ze op een haar na het fietsgroepje en was ze op achtervolgen aangewezen. Ze tikte als 9e Karolien aan. Ondanks dat naar eigen zeggen de korte afstanden niks voor haar zijn, deed ze het toch heel goed en kon ze een plaatsje opschuiven. Ik ging als laatste van start en kon ons team nog naar een 5e plaats loodsen. Op de T3 Series ranking blijven we op de 3e plaats staan. Met twee manches achter de rug en nog twee manches te gaan, zullen we er alles aan doen om op dat podium te blijven (en misschien nog een trapje hoger???).

De EFC-ITC girls op de team-relay in Zwevegem.

De EFC-ITC girls op de team-relay in Zwevegem.

Twee weken later vond in mijn achtertuin (Gullegem) het BK sprint plaats. Mijn eerste piek van het seizoen en proberen mijn 2e plaats van vorig jaar te evenaren. Het was voor de vroege vogels (en dat ben ik wel), want om 9u50 lagen we al in het water. Mijn teammate Charlotte (Deldaele) kwam (zoals te verwachten -> topzwemster) als eerste uit het water met in haar zog Claire Michel en Hanne De Vet. Ik volgde op 40” in een groepje van 4. Jammer voor Charlotte en voor mij ook wel een beetje, maar uiteindelijk kwam een grote groep (lees: een groep van 10 meisjes, maar in België was het de eerste keer dat ik in zo’n groot peloton reed) samen in T2.

BK sprint: de "grote" groep. (foto: Griet Tanghe)

BK sprint: de “grote” groep. (foto: Griet Tanghe)

Uiteindelijk gestrand op een 6e plaats (3e U23). Het lopen was niet top, maar ik weet hoe het komt en weet ook dat ik beter kan. Aan mij dus om dat te bewijzen in de volgende wedstrijden. Geen 2e plaats zoals vorig jaar, maar over het algemeen best wel tevreden met mijn race.

Concurrenten en vriendinnetjes, dat kan :) (foto: Katrien Decru)

Concurrenten en vriendinnetjes, dat kan 🙂 (foto: Katrien Decru)

Hilde for the win ;) of was Sara weer te laat voor het podium?? (foto: Griet Tanghe)

Hilde for the win 😉 of was Sara weer te laat voor het podium?? (foto: Griet Tanghe)

Aaaaaah, daar is ze!! Jammer dat dit (maar) het U23 podium is :) vorig jaar was het beter.

Aaaaaah, daar is ze!! Jammer dat dit (maar) het U23 podium is 🙂 vorig jaar was het beter.

Afgelopen weekend zakte ik dan af naar Brugge voor de niet-stayer citytriatlon. Het was mijn eerste keer in Brugge en ik was dus wel benieuwd naar het parcours. Vooraf ambieerde ik podium. Dat ik echter van in het zwemmen aan de leiding zou komen, niemand zou laten terugkeren in het fietsen en het uiteindelijk zou afmaken in het lopen (en Louis Talpe op 6 minuten zou zwemmen, fietsen, lopen 🙂 ), had ik niet verwacht. Een opsteker en motivator om de zomer goed in te zetten!

Pink lady #oogvoordetail (foto: Mario Vanacker)

Pink lady #oogvoordetail (foto: Mario Vanacker)

Vlammen dankzij mijn Trek tijdritfiets! (foto: Mario Vanacker)

Vlammen dankzij mijn Trek tijdritfiets! (foto: Mario Vanacker)

Drie races in West-Vlaanderen en dus drie maal dicht bij huis voor mij. Om te eindigen wil ik dan ook al mijn toffe supporters bedanken die op één of meerdere van bovenstaande races zijn afgekomen om mij naar de finish te roepen! Merci merci merci!!

Happy!! (foto: Mario Vanacker)

Happy!! (foto: Mario Vanacker)

Volgende races: Europabeker Holten (NED) (2 juli) en T3 Series Vilvoorde (10 juli).
Vele groetjes,
INE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *