Podium dames overall (foto: Griet Tanghe)

Podium dames overall (foto: Griet Tanghe)

Op 15 augustus stond traditioneel de kwarttriatlon van Izegem op het programma. Dit jaar had mijn club EFC-ITC besloten om de organisatie van het Belgisch Kampioenschap te verzorgen. Waar Izegem vorig jaar door blessureleed mijn eerste race van het seizoen werd, stond de race dit jaar al lang met stip aangeduid. De weergoden waren ons goedgezind en zo kon ik na Alpe d’Huez en Nyon ook in Izegem racen in het zonnetje.

Om 15u30 werd het startschot gegeven voor de meisjes. Met Sofie Hooghe langs mij probeerde ik mee te gaan in de voeten van teamgenote Charlotte (Deldaele) en Valerie Barthelemy. Dat tempo lag iets te hoog en ik moest een gaatje laten. Op dat moment passeerde Eloïse Piron mij langs links en ik wilde absoluut haar tempo volgen. Het lukte me om mij in haar voeten te nestelen en samen met haar kwam ik op een veertigtal seconden van de kop uit het water. Ik had een goeie wissel en zag Sofie nog net de hoek omdraaien toen ik op mijn fiets sprong.

Vlechtjes, vlechtjes, vlechtjes. (foto: Griet Tanghe)

Vlechtjes, vlechtjes, vlechtjes. (foto: Griet Tanghe)

Ik wist dat alleen fietsen niet het beste plan was dus ik probeerde Eloïse op sleeptouw te nemen, maar toen Christine Verdonck kwam aansluiten en het tempo verhoogde, moest ze lossen. Ik probeerde mijn kopbeurten te doen, maar Christine was heel sterk op de fiets en grotendeels dankzij haar konden we na een dikke 20km aansluiten bij de kop van de wedstrijd. Net op dat moment sloot ook Sara Van de Vel aan die maar liefst twee minuten dichtreed. Vanaf nu noemen we haar beter Cancell’sara’. Ze probeerde erop en erover te gaan, maar dat liet ik niet gebeuren. Vanaf dan ging het er een beetje tactisch aan toe waarbij vooral gekeken werd naar de drie dames van Atriac. Het tempo ging nog een paar keer de hoogte in, maar uiteindelijk kwamen we met zes in de tweede wissel.

Sara en ik in de achtervolging op Sofie. (foto: Katrien Decru)

Sara en ik in de achtervolging op Sofie. (foto: Katrien Decru)

(foto: Mario Vanacker)

(foto: Mario Vanacker)

Ik kon als eerste beginnen lopen met Charlotte in mijn zog. Al snel kwam Sofie over ons en Charlotte probeerde mee te gaan. Ook Sara kwam mij voorbij en even dacht ik dat ik de rol zou moeten lossen. Na een zwaar fietsnummer wilde ik me vooral niet opblazen in het begin en mijn eigen ritme zoeken. Gelukkig kwam ik snel in dat ritme en ik kon toch aanklampen bij Sara. Sofie had al een tiental meter genomen, maar Charlotte konden we opnieuw bijbenen. Door een mindere dag in het lopen, moest ze jammergenoeg even later uit de wedstrijd stappen. Sara en ik bleven één ronde samen en toen voelde ik dat ik wel iets sneller kon. Beetje bij beetje kon ik uitlopen op haar en daarnaast verloor ik weinig tot niets op Sofie. Boven mijn verwachtingen finishte ik als tweede (en eerste belofte)! Uiteraard was ik hier heel blij mee en dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Dikke proficiat aan Sofie met haar derde(!) BK-titel en Sara met haar derde plaats.

Baby's en meisjes, you know how it goes... (foto: Griet Tanghe)

Baby’s en meisjes, you know how it goes… (foto: Griet Tanghe)

En nog een speciale vermelding voor mijn boyfriend Antonio die als jonkie superknap vierde werd bij de mannen en daarmee ook beloftekampioen werd! Ik was trots!!

Beide BK U23!

Beide BK U23! (foto: Griet Tanghe)

Blèter! (foto: Dirk Van de Vel)

Blèter! (foto: Dirk Van de Vel)

Om te eindigen wil ik iedereen bedanken: mijn familie en beste vrienden om altijd en onvoorwaardelijk achter mij te staan, mijn team EFC-ITC en haar sponsors voor alle vertrouwen en ondersteuning, alle (trouwe) supporters langs de kant die mij kippenvel bezorgden bij elke passage over de markt en de brug en alle vrijwilligers die maandag weer op post waren en er topeditie van maakten! Merci!!

Beloftenpodium. Proficiat Sara en Elise! (foto; Griet Tanghe)

Beloftenpodium. Proficiat Sara en Elise! (foto; Griet Tanghe)

Next race: Zwintriatlon Knokke. Tot dan!

INE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *