In september had ik nog drie races gepland. Op 7, 18 en 26 september stond ik respectievelijk aan de start van de Zwintriatlon in Knokke, de In Flanders Fields triatlon in Ieper en de finale van de T3 Series in Lille. Hieronder van elke race een kort verslagje.

Zwintriatlon, Knokke (7/09):
Doordat het deelnemersveld een stuk sterker was, wist ik op voorhand dat een evenaring van mijn tweede plaats van vorig jaar moeilijk ging worden. Toch mikte ik op een top 5. Echter van bij de start werd het duidelijk dat het niet mijn dag zou worden. Waar ik op het BK op 1500m 30″ à 45″ op de kop van de wedstrijd verloor, kwam ik nu na 1000m reeds op 55″ à 1′ uit het water. Op de fiets had ik weinig power in de benen en ik zag dames terugkomen die ik op een normale goeie dag niet meer zou mogen terugzien. En ook in het lopen ging het niet zoals gehoopt. Best frustrerend, want ik had me in dit deelnemersveld uiteraard graag getoond. Uiteindelijk 11e gefinisht; niet waarvoor ik naar Knokke was afgezakt. Maar zoals mijn teammate Charlotte me na de race zei: “een off-day is geen off-life”. Dus op naar de volgende…

Fun aan de startlijn met Eline Desaunois :) toen kon ik nog lachen...

Fun aan de startlijn met Eline Desaunois 🙂 toen kon ik nog lachen…

IFF triatlon, Ieper (18/09):
In Ieper dan maar op zoek naar een beter gevoel. Met de Belgisch kampioene, Sofie Hooghe, aan de start had ik een goed mikpunt. Ik kwam op 15″ van Sofie uit het water en kon vrij snel de aansluiting maken op de fiets. Ik nam meteen de kop over, maar ze bleef de rest van het fietsonderdeel op 10m hangen. In het lopen was ze tenslotte een maatje te sterk voor mij en Sofie ging verdiend aan de haal met de overwinning. Toch blik ik tevreden terug, want het betere gevoel was er opnieuw. Nog eentje te gaan…

(Foto: Sabrine Matthijs)

(Foto: Sabrine Matthijs)

Finale T3 Series, Lille (26/09):

Zondag stond de laatste manche van de T3 Series op het programma. Samen met Karolien, Leen, Sofie en Charlotte verdedigde ik de EFC-ITC kleuren en onze voorlopige derde plaats in de eindranking. De eerste plaats in die ranking was zo goed als buiten schot, maar voor plaats twee en drie zou geknokt moeten worden. Ik had een matig zwemnummer, maar op de fiets kwam een grote groep meisjes terug bijeen. Door een mindere tweede wissel verloor ik enkele seconden die me aan de finish misschien een 5e in plaats van een 6e plek hadden kunnen opleveren. Maar ik was blij met mijn prestatie en superblij met de teamprestatie! Met Charlotte op 4, ik op 6, Karolien op 17 en Sofie op 21 (Leen kreeg jammergenoeg een DSQ achter haar naam, maar deed ook een uitstekende race) werden we 2e in de daguitslag en klommen we omhoog naar de 2e plaats in de eindranking. Hiermee doet het EFC-ITC damesteam één plaatsje beter als vorig jaar! Een perfecte afsluiter dus van mijn seizoen.

(Foto; Maartje Emsens)

(Foto; Maartje Emsens)

Nu even rusten en dan opnieuw plannen maken voor het nieuwe seizoen.

Bedankt aan iedereen die mijn verslagjes las.

Tot binnenkort!

INE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *