Vandaag werd het seizoen 2017 op gang geschoten met meteen een manche van de T3 Series. Voor de eerste keer een teamwedstrijd in Herderen en voor mij sowieso mijn eerste keer daar. “Stevig fietsparcours” en “veel wind” waren zowat de beschrijvingen als ik bij iemand informeerde over Herderen. En dat kan ik na vandaag zeker bevestigen.

Na een autoritje van twee uur kwamen we aan in het verre Limburg. Om 13u15 mocht ik samen met mijn ploeggenoten Charlotte Deldaele, Delphine Couckuyt, Maura Seynaeve en Karolien Weuts het zwemonderdeel afleggen. Ietwat teleurgesteld kwamen we tot de vaststelling dat we de traagste tijd hadden, maar we wisten dat onze sterkste onderdelen nog moesten komen.

Even recuperen, snackje en stuutje eten en opnieuw opladen voor deel twee. Het tempo op de fiets zat meteen vrij hoog en hierdoor moesten Delphine en Maura de rol lossen. Geen schande, want Delphine werkt aan haar comeback en Maura is nog een jonkie 😉 super dat ze erbij waren! Dan maar met drie verder. Eén voor één raapten we vrouwenteams op. Bij het binnenkomen van de wisselzone lagen we al op een tweede plek. Zalig!!

Charlotte startte het looponderdeel snel, maar Karolien en ikzelf moesten even in ons ritme komen. En toen sloeg het noodlot toe… Karolien voelde iets knakken aan een pees in haar voet en een felle pijn kwam op. Ze besloot wijselijk om het voor bekeken te houden. Zo spijtig, maar sowieso de beste beslissing. Charlotte maande me aan om samen met haar door te lopen en er nog een doorgedreven training van te maken. Blijkbaar kwamen we nog dicht bij de eerste plek, maar het reglement vereist het finishen van drie dames dus in de uitslag komt zonder twijfel een DSQ achter onze naam. Nogmaals, super spijtige zaak, want opnieuw zaten we dicht bij een topresultaat. Ik vind het vooral spijtig voor onze ranking in de T3 Series. We zijn al van in het begin op achtervolgen aangewezen… Hopelijk blijven we verder gespaard van pech en blessures.

Ik wil mijn teammies nog eens bedanken voor een plezante dag! Samen afzien vind ik alleszins leuker 😉 en @Karolien: kop op! Niemand neemt je iets kwalijk. Verzorg je goed! En hopelijk ben je erbij op 1 mei om revanche te nemen 😉

 

INE

One Comment on “Dikke pech in eerste T3 Series Herderen

  1. Succes allemaal! We blijven supporteren hier in Leuven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *