Om 14u23 stond ik samen met EFC-ITC ploeggenoten Charlotte, Delphine en Sofie aan de start in Doornik voor onze BK ploegentriatlon. Jammergenoeg kon Karolien (Weuts) er niet bij zijn door een blessure die haar lange tijd aan de kant zal houden. Ons team werd daarentegen versterkt met Sofie (Rubbrecht) die voor de eerste keer dit seizoen mocht tonen hoe ze de winter was doorgekomen.

Door het koude water werd het zwemmen ingekort van 750m naar 500m. Een goeie beslissing leek me achteraf, want hoewel ik zelden veel last heb van de kou, kreeg ik gisteren echt een beklemmend gevoel wanneer ik in het water ging. Het startschot werd gegeven en het zwemonderdeel werd goed afgewerkt.

Het fietsonderdeel was ons sterkste nummer dus daar moesten we tijd winnen. Op het winderige parcours deden Charlotte en ik voornamelijk lange beurten en reden Sofie en Delphine kort op kop om hun krachten te sparen voor het looponderdeel. Bij het ingaan van de derde en laatste ronde kwamen de Atriac dames ons voorbij en in hun zog reden we T2 binnen.

In het lopen gingen we met drie verder (Charlotte, Sofie en ik) en konden we vrij snel een goed tempo en ritme aannemen. Sofie ging helemaal tot het uiterste en na 1u15’43” kwamen als 4e team over de finish. We eindigen daarmee op 1’41” van het podium en kunnen dus wel besluiten dat dit het hoogst haalbare was. Ik wil Charlotte, Delphine en Sofie bedanken voor de plezante race en het gezamenlijk strijden tot de meet. Daarnaast wil ik ook nog de mensen van de teamcorner van EFC-ITC bedanken die weer voor de ideale ontmoetingsplek hadden gezorgd! Gefeliciteerd aan alle teams die aan de start en over de finish kwamen! En merci aan Griet Tanghe voor de mooie foto’s!! Met deze race is het seizoen nu echt op gang geschoten. Volgend weekend clubkampioenschap!

Bedankt voor het lezen van dit verslagje en tot op de volgende wedstrijd,

INE

One Comment on “BK ploegentriatlon Doornik

  1. Proficiat dames, een begin vh seizoen. Veel succes verder in de loop vh seizoen. 👍👏🍾⚘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *