Vanmiddag meegedaan aan de niet-stayer kwarttriatlon van Kortrijk. Dit jaar had de organisatie voor een heel nieuw parcours gezorgd met aankomst op de Grote Markt. Vooraf wist ik dat Sofie Hooghe mijn grootste concurrente zou zijn. Om 14u doken we het water in voor 1000m zwemmen. Ik kwam op 25″ van Sofie uit het water en was hier redelijk tevreden mee. Op de fiets moest ik even bekomen van het zwemmen en in de eerste ronde draaide het dan ook niet zo vlot. Ik verloor een vijftiental seconden. Naar het einde van die eerste ronde voelde ik de power in de benen terugkomen en begon ik tijd goed te maken. 30″ werd me toegeroepen. Plots begaf een vijsje van één van mijn bidonhouders het en die houder bengelde naar beneden. Ik moest helemaal tot stilstand komen om het probleem op te lossen (bidon aan een supporter geschonken en bidonhouder, die scheef was getrokken, kunnen vastzetten tegen andere bidon) en ineens was het weer 50″. Gelukkig kon ik nog verder, maar ik was toch “lichtjes” gefrustreerd. De rest van het fietsen dan nog heel goed kunnen afwerken en ik was verbaasd als ik zag dat ik op 15″ van Sofie de tweede wisselzone binnenkwam. Ik zette meteen de achtervolging in en kwam tot op 5″, maar ik merkte al snel dat ik dat tempo niet kon aanhouden. De benen liepen leeg en ik moest terugvallen op een slakkengangetje. Teleurgesteld over mijn loopnummer. Ik weet dat ik beter kan. Sofie heeft uiteraard verdiend gewonnen, want zelfs met goeie loopbenen weet ik niet of ik ze had kunnen volgen. Maar ik had het ze sowieso wel nog iets moeilijker gemaakt 😉

Volgende keer beter!

Bedankt aan de vele supporters (zowel mensen die ik kende als mensen die ik niet kende)! Het nieuwe parcours was een trekpleister!

Nogmaals proficiat aan Sofie :-)!!

Vele groetjes en bedankt voor het lezen!

INE

2 Comment on “Kortrijk op z’n warmst

  1. Dikke proficiat Ine!!

  2. Een zware wedstrijd, zeker met deze hitte! Schitterende prestaties gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *