30 juni is voor mij altijd een dag vol met kadootjes, taart en felicitaties. De taart heb ik gisteren laten vallen (uitgesteld naar vandaag 😉 ), want voor het eerst stond ik op mijn verjaardag aan de startlijn van een race. En wat voor een race!! De parcoursbouwers van de tweede manche van de T3 Series hadden een interessant parcours samengesteld, zowel voor atleten als voor supporters. Atleten moesten vier maal (!!) in 20km De Muur bedwingen op de fiets en ook het loopparcours was ofwel steil omhoog ofwel steil omlaag. Door de kleine fiets- en looprondjes was het ook voor supporters een spektakel.

Om 20u ’s avonds doken we het warme water van De Gavers in. Het was dan ook een non-wetsuit swim. Ik kende een goeie start, maar viel daarna een beetje terug. Toch kwam ik uit het water bij meisjes waar ik normaal mee wissel. Goed begonnen dus. Na een snelle wissel begon ik samen met Kiara Lenaertz en teamgenoot Maura aan de aanloopstrook richting De Muur. Atriac’ers Sara Van de Vel en Christine Verdonck vervoegden ons snel en voerden het tempo. Ik moest aanklampen, want ook de aanloopstrook was licht hellend.

Eerste maal over De Muur met Kiara. (foto: Griet Tanghe)

(foto: Griet Tanghe)

Dan begonnen we aan een eerste maal De Muur. We moesten Sara en Christine al snel laten rijden en ik reed samen met Kiara omhoog. Door de vele supporters met hun geschreeuw waande ik mij even in de Ronde van Vlaanderen, maar eenmaal boven besefte ik dat we dit nog drie keer moesten doen. De profrenners zijn er niks tegen :p

(foto: Griet Tanghe)

(foto: Griet Tanghe)

(foto: Griet Tanghe)

In de afdaling moest Kiara een gaatje laten en kon ik aansluiten bij teamgenoot Charlotte en Leonie Poetsch. Samen met hen werkte ik het fietsparcours af. Het was afzien, maar de steun van de supporters deed veel! In het lopen was het even afwachten hoe de benen zouden voelen na zo’n fietsparcours, maar ze waren oké. Ik finishte op een 8e plaats. Na een zware blokperiode mag ik hier zeker tevreden over zijn. Ons EFC-ITC team werd nog 4e.

Met teammate Charlotte. (foto: Griet Tanghe)

Ik finishte 8e. (foto: Griet Tanghe)

Om af te sluiten een grote dankuwel aan mijn teamgenoten, aan Dirk en aan mijn ouders. Via deze weg wil ik ook iedereen bedanken voor alle verjaardagswensen!! Volgende week sta ik aan de start van het BK sprint in Vilvoorde, de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Misschien tot dan!

IMG_2596 (in afwachting van enkele foto’s een link naar een (heel) kort filmpje)

Vele groetjes!

INE

One Comment on “Birthdayracing

  1. Proficiat, Ine.
    Veel succes volgende week on Vilvoorde.
    En niet te vergeten; geniet van je stuk taartje. Je hebt het verdiend. 🖒🖒👏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *