15 augustus ligt alweer achter ons. Net als vorig jaar was de thuisstad van mijn EFC-ITC team gisteren dé place to be voor het Belgisch Kampioenschap OD. En net als vorig jaar kan ik met een goed gevoel terugblikken!

Om 15u30 doken de dames in het water. Ik kende een voor mijn doen goed zwemnummer en kwam als 6e uit het water met een kleine achterstand op Christine Verdonck. De eerste minuten op mijn fiets voelden mijn benen als lood, maar ik wist dat ik tot bij Christine moest zien te geraken, want 40k alleen rijden, is geen pretje. Gelukkig zag Christine me komen en ze hield even de benen stil. Ik kwam aansluiten en daarna werkten we goed samen om het gat op Sofie Hooghe en Katrien Verstuyft te dichten. Zij waren een minuut voor mij begonnen aan het fietsnummer. Na iets meer dan 20k konden we eindelijk aansluiten, maar van uitrusten was geen sprake. Er werd meteen met vier rondgedraaid om eventueel nog iets dichter te komen op de leiders Valerie Barthelemy en Charlotte Deldaele die toen al 1’40 voorsprong hadden.

De brug is de leukste plek van het parcours! Merci aan alle supporters! (foto: triatlonwedstrijden.be)

Verstopt achter mijn partner in crime, Christine Verdonck. Tubes are cool :p Bedankt voor de goeie samenwerking! (foto: triatlonwedstrijden.be)

Uiteindelijk kwamen we met een achterstand van 1’20 in T2 en begon ik na een goeie wissel als eerste van ons groepje aan de afsluitende 10k. De eerste km voelden mijn bovenbenen krampachtig wat op zich niet abnormaal is na een zwaar fietsonderdeel, maar helaas ging dat gevoel niet meer weg. In het lopen dus geen topdag. Ik liep uiteindelijk naar een 4e plaats en kon in mijn laatste jaar als belofte nog eens de Belgische titel pakken!

Afzien! (foto: triatlonwedstrijden.be)

Een hele dikke proficiat aan de kersverse Belgisch kampioenen, Valerie en Arthur! Ook proficiat aan mijn goeie vriendin en uittredend BK Sofie Hooghe, die dit jaar voltijds is beginnen werken en gisteren nog maar eens liet zien dat ze het nog steeds kan 😉 (ze werd 2e). En dan nog een speciale vermelding voor mijn boyfriend, Antonio Hernaert, die als tweedejaars belofte superknap 2e overall werd!!!! Trots!

Kampioenendiner met nummer 1 en 2 van de mannenrace! En met mijn beste vriendin en grote supporter!

Om af te sluiten een cliché, maar welgemeende dankuwel aan mijn team EFC-ITC en de hele organisatie met al zijn vrijwilligers om er weer een mooie editie van te maken! Als atleet weet ik niet goed wat er allemaal moet geregeld worden om een BK race op poten te zetten, maar ik weet wel dat het hééél veel is!! Zij verdienen dus evenveel credits als alle atleten die gisteren aan de start stonden!

Bedankt voor het lezen! Next race: T3 Series Deinze (zaterdag al!!).

INE

 

4 Comment on “Feest in Izegem

  1. Proficiat Ine! En de laatste voorlaatste regel neem ik meet naar de werkgroep!! Thx

  2. Proficiat Ine. Mooie wedstrijd en blij met je titel bij de belofte. Toppie…

  3. Proficiat.

  4. Hihi, bedankt voor de vermelding! 😘
    Altijd aangenaam om een Ine verslagje te lezen.
    Op naar zaterdag! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *