De laatste indivduele manche van de T3 Series van dit seizoen vond plaats in het verre La Roche (maar door wegenwerken eigenlijk in Nisramont). Wegens festivalactiviteiten op 200m van ons huis, trok ik samen met mijn mama op vrijdagavond al richting de Ardennen zodat ik toch een goeie nachtrust had voor de race. Op zaterdagochtend al even de wedstrijdsite en het parcours gaan verkennen en het beloofde een zware race in al even zware weersomstandigheden te worden.

Magic

’s Avonds om 18u doken de meisjes het water in om een dik uur af te zien in de regen. Ik kende een hele slechte zwemstart en raakte ingesloten. Ik lag iets te comfortabel achter een groepje van vier en voelde dat ik niet voluit ging, maar ook niet de versnelling had om het groepje voorbij te steken. Bij het binnenlopen van T1 had ik dus een achterstand goed te maken.

De Ardennen zijn toch schoon hé?!

Het fietsparcours begon met een klim van 4,1km en daarna twee rondes van 7,5km met ook voortdurend klimmen en dalen. Hoewel ik uit het water kwam in een groepje, kwam na de wissel niemand aansluiten en reed ik een hele ronde alleen. Ik haalde enkele snelle zwemsters in en enkele auto’s haalden mij in. U leest het goed, auto’s waren in beide richtingen toegelaten op het parcours en in combinatie met natte wegen zorgde dit allerminst voor veilige situaties. Ik bekritiseer niet graag een organisatie, maar dit was toch niet verantwoord. Gelukkig gebeurden er geen ongevallen. Terug naar de race. Na één ronde kwam Emma Claisse van TriGT bij mij aansluiten en samen reden we nog tot bij Kiara Lenaertz en vervolgens tot bij Sara Van de Vel. Met vier doken we T2 in. Ik probeerde rustig te blijven in de wissel, want ik wist al op voorhand dat mijn voeten bevroren zouden zijn en ik dus moeilijk in mijn schoenen zou geraken. Na wat gepruts en een botsing met Kiara begon ik als tweede van ons groepje te lopen. Helaas kon ik opnieuw geen goed loopnummer neerzetten. Kiara en Emma haalden me bij en ook Xenia Luxem kwam nog terug uit de achtergrond. Een zevende plaats en wat ontgoochelingen over zwem- en loopnummer rijker.

Magic (foto: Geoffrey Meuli)

Ondanks mijn mindere race waren er gisteren ook veel positieve puntjes: prerace stress was miniem door plezante vrijdagavond en zaterdag (merci mamsie!), teamie Charlotte (Deldaele) werd knap tweede (thumbs up!), to-f/p-team EFC-ITC werd opnieuw derde in de dagranking (champagne!), mijn fietsnummer zat dan wel weer goed (merci fietsbeentjes!), best friend Charlotte (Dewilde) won haar eerste triatlon van het seizoen (klimtalentje!) en ik zag een record aan regenbogen (altijd magische momentjes!).

Eén van de toffe prerace momenten was vanuit onze camionette kijken hoe mensen telkens opnieuw aarzelden om de “parking” op te rijden en hoe af en toe iemand zich ook effectief vastreed. Beetje leedvermaak 🙂

Bedankt aan mijn team EFC-ITC en Sofie, Delphine, Maura, Charlotte en Wouter!

Next up: non drafting kwarttriatlon van Ieper, 17/09.

Bedankt voor het lezen!

INE

One Comment on “Regen, regen, regen…én regenbogen!

  1. Leuk verslag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *