Zondag werd voor veel atleten, inclusief mijzelf, het seizoen afgesloten in Lille met de laatste manche van de T3 Series, een team relay (drie meisjes of drie jongens). Samen met Charlotte (Deldaele) en Sofie (Rubbrecht) gingen we voluit voor een derde plaats in de eindranking. Om te eindigen met een knaller maakten ze de afstanden superkort (200m zwemmen, 5k fietsen en 1,5k lopen) én organiseerden ze op dezelfde dag het BK mixed team relay (meisje – jongen – meisje – jongen). Last minute besloot EFC-ITC om ook aan dit BK deel te nemen en dus raceten Charlotte en ik een tweede keer, nu met Hannes Cool en Kasper Lagae.

Groepsfotoooooo! (foto: Patty Ramon)

Wanneer je de paparazzi spot… (foto: Liana Docquir)

Die 2m lange vlechtjes in één badmuts proberen te krijgen. (foto: Liana Docquir)

In de T3 series strandden we op een mooie tweede plaats in de dagranking, maar met Atriac die opnieuw met de winst aan de haal ging en met KTT op een derde plaats kwamen we net (17 punten) tekort voor dat podium in de eindranking. De DNF (wegens blessure van Karolien) in Herderen is ons duur komen te staan, maar ik ben trots op ons team dat we in de verdere manches zijn blijven vechten voor dat podium.

Happen naar lucht vooraleer ik een sprintje zet naar mijn Trek bike. (foto: Liana Docquir)

Wetsuits zijn voor mietjes :p (foto: Liana Docquir)

Lopen voor mijn leven…alé, voor een tweede plaats. (foto: Patty Ramon)

Op het BK mixed relay moesten de lange afstand mannen, Hannes en Kasper, aan de bak op dit superkorte en supersnelle wedstrijdformat. We werden achtste van de 19 ploegen die aan de start stonden. Ik denk dat we hier ook tevreden mogen over zijn.

Tweede plaats in de dagranking! To-f/p-team 😉 (foto: Patty Ramon)

Zondag stond dus in het teken van het team, EFC-ITC, maar als ik terugblik naar mijn eigen races in de relays dan kan ik met een gerust gemoed de winter in duiken. Ik voelde me twee maal sterk en kon goed afzien.

De komende weken gaat de riem er even af en geven we het lichaam wat rust.

Nog een groepsfotooooo!

Ik wil hier nog even gebruik maken om mijn team EFC-ITC en onze clubsponsors EFC, Pulso-Preventielab, Trek, Svensson, Zone 3, Groep Vereenooghe, Betafence, BCL, De Wasbeer, Garmin, Verge, Fietsen Ampe Cycling, KBC Oost-Vandenbulcke en Vuylsteke Constructie Onderhoud heel hard te bedanken voor de steun gedurende het voorbije seizoen. Ook een dankuwel aan familie, vrienden en andere supporters die altijd in mij blijven geloven! En om af te sluiten een speciaal bedankje aan mijn coach die tegelijk mijn papa is. Het is niet altijd gemakkelijk om getraind te worden door uw vader en om als vader uw dochter te trainen, maar de voorbije twee jaar konden we de discussies tot een minimum beperken en ben ik hem dus superdankbaar dat hij daar (veel) tijd en moeite wil insteken!

Mooi zondagsondergang op de terugweg van Lille naar huis. Seizoen 2017 is afgelopen! Tot volgend jaar!

Bedankt ook aan alle lezers die in 2017 mijn blog hebben bezocht en gelezen! Tot volgend jaar normaal gezien!

Vele groetjes

INE

One Comment on “Dubbele relay in Lille

  1. Top, zoals altijd. En de combinatie papa, dochter is meer dan geslaagd.
    Niet altijd gemakkelijk maar zo leuk. Ik heb ook mijn dochter getraind en mijn zoon train ik nog altijd. Thuis mijn kinderen en op de piste of de weg zijn het atleten zoals de andere. Tot volgend seizoen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *