Gisteren was het voor de derde keer op rij dat het BK kwarttriatlon in Izegem plaatsvond. De saga met de blauwalgen en de verhuis van het zwemgedeelte naar de Gavers kent iedereen ondertussen dus ik ga meteen over naar het verloop van mijn wedstrijd.

 

(foto: Dries Verhelst)

Met een degelijk groepje sterke zwemsters wist ik dat het een moeilijke editie voor mij zou worden. Ik kwam als 10e uit het water op 20″ van Sara Van de Vel. Nog eens 20″ eerder had Katrien Verstuyft het zwemonderdeel beëindigd. Om in de wedstrijd te blijven, wist ik dat ik in het spoor van deze twee Atriac dames moest komen.

Resting-bitch face / focus face; call it what you want :p (foto: Dries Verhelst)

De eerste wissel en de daaropvolgende 2km fietsen rond en over de markt van Izegem waren dus cruciaal. Ik vertrok zo snel ik kon en net voordat we de markt opdraaiden, kon ik mijn wagonnetje aanhaken. Katrien en Sara waren heel sterk op de fiets en de eerste ronde heb ik best afgezien. Ook toen we Amber Rombaut, Kiara Lenaertz en Jolien Vermeylen inhaalden, bleven zij de motoren van de groep. Desondanks het sterke werk van hen, kwamen we echter geen seconde dichter op leidsters Charlotte Deldaele en Valerie Barthelemey.

(foto: Mario Vanacker)

We liepen dus voor brons. Ik kende een goede tweede wissel en vertrok als eerste aan de afsluitende 10k. Ik vond meteen een goed ritme (iets wat me meestal 1 à 2k kost) en voelde me sterk. Katrien en Jolien kwamen me voorbij, maar ik hield ze in het vizier. Bij het ingaan van de derde ronde kwam Sara bij mij aansluiten net op het moment dat ik even moest temporiseren. Ik moest haar laten gaan en zij werd uiteindelijk nog vierde. Ik strandde op een verdienstelijke zesde plaats. Vooraf had ik top 8 in mijn hoofd dus hiermee kon ik tevreden naar huis.

(foto: Dries Verhelst)

(foto: Dries Verhelst)

Superdikke proficiat aan teamie Charlotte Deldaele die na een zotte race zich een jaar lang vice-kampioene mag noemen! Chapeau!

Vice-championne! Sterk wijf 😉

En ook een “shoutout” naar al die organisatoren, vrijwilligers en sponsors en onze EFC-ITC voorzitter Frank Bruyneel om ondanks onvoorziene omstandigheden opnieuw een topevenement op poten te zetten! Applaus voor uzelf indien u hierbij hoort!

Bedankt voor het lezen,

 

INE

One Comment on “Derde keer BK kwart in Izegem

  1. Super Ine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *